"Атака" отказва да подкрепи бюджет 2014

Лидерът на най-малката партия в парламента Волен Сидеров категорично потвърди, че "Атака"няма да подкрепи бюджет 2014. Той беше заявил това и в кулоарите на парламента вчера.

По думите на Сидеров "Атака" няма как да подкрепи "един колониален бюджет". Той се изказа в рамките на дебата на първо четене на държавния бюджет за догодина.

„Да обсъждаме бюджет, когато родината се намира в колониално робство, няма никакъв смисъл. Все едно затворници в затвора да обсъждат дали първо да излязат на разходка, после да отидат в столовата. Обсъждаме едни 19 милиарда лева. Каквото и да правим с тях, ще си останат толкова, което е крайно недостатъчно. 30 милиарда лева годишно са чистите приходи на монополите”, посочи Сидеров, предаде Агенция "Фокус".

„От 1997 г. България не е суверенна държава. Нямаме право да водим собствена финансова политика. За всяко нещо се допитваме до МВФ, откъдето чуваме – няма да пипаме заплатите, няма да пипаме пенсиите. Хората в държавната власт и икономическите анализатори вече са решили, че България ще е поробена държава. След 2008 г. и т.нар. криза трябва да мислим за нов икономически модел в Европа. Защо не мислим за икономика на антиглобализацията? Целта на глобализацията е националните държави да бъдат смачкани”, добави той.

„1,8 % ръст, 1,8 % инфлация, 1,8 % дефицит – не са достатъчни. Нужни са 10-12 % ръст. Трябва да кажем „не” на МВФ и на тези колониални инструменти”, каза още Волен Сидеров.

„За вътрешно подслушване ще отидат 49 милиона лева, за разузнаване – само 16 милиона лева. Вече три мандата няма пари за научни изследвания на БАН. За бежанците 258 милиона лева ще дадем”, допълни Сидеров.

Междувременно в кулоарите на парламента депутатът от ДПС и председател на парламентарната комисияЙордан Цонев заяви, че бюджетът ще бъде приет и без гласовете на "Атака". Те винаги гласуват против, така че това не е новина, каза Цонев.

Интересно изказване направи и депутатът от БСП Румен Гечев в сутрешния блок на bTV. Според него бюджетът "е приет", макар че текстът дори не е минал първо четене. Припомняме, че вчера, при старта на дебатите, почти нямаше депутати, които да искат да се изкажат по държавния бюджет.


 

Станете почитател на Класа