Сидеров и Бареков на общ брифинг в парламента

Лидерът на движението "България без цензура" Николай Бареков и Волен Сидеров дадоха общ брифинг в сградата на Народното събрание.

Бареков внесе в НС два сигнала срещу депутата от ГЕРБ Бойко Борисов на среща със Сидеров, който е председател на комисията за борба с корупцията и установяване на конфликт на интереси.

Единият сигнал е свързан с участие на Борисов в офшорна фирма, която не е закрита и извършва дейност, през сметките й преминават пари, поясни на Сидеров.

Вторият сигнал е за конфликт на интереси, защото по думите на лидера на "Атака", Борисов е бил съдружник във фирма, докато е бил главен секретар на МВР и кмет на София.

"Не се готвят политически проекти и коалиции, нека няма спекулации", направи уговорка в началото на изказването си Бареков. "Имаме сериозни различия със Сидеров като политик, но има и граждански каузи, за които може да се работи. Говорим си с всички легитимни политически субекти, а "Атака" е такава", допълни той.

Ето какво още каза лидерът на "България без цензура": "Виждате, че навън се води война, платена с парите на една мутра и основател на групиравката СИК - Бойко Борисов... Също както американската държава осъди Ал Капоне и той лежа до живот в затвора не заради наркотици и алкохол, а за неплащане на данъци, в случая българският Ал Капоне Бойко Борисов, ако Сидеров реши и сезира прокуратурата и НАП, та Борисов може да бъде осъден за конфликт на интереси".

Приемайте ни като стоящи в центъра на политическата палитра, като патриоти и европейски настроени граждани, посочи накрая на брифинга Николай Бареков в оценка на движението, което оглавява.

Станете почитател на Класа