Студентската организация на ЕНП подкрепя протестите у нас

Европейските Демократи Студенти (ЕДС) изразява пълна подкрепа и солидарност към протеста на всички български студенти, които защитават законните си права и политически свободи. Това съобщи пресцентърът на ГЕРБ като цитира писмо до МГЕРБ на Ева Маевски, председател на ЕДС - студентската организация на ЕНП.

Маевски посочва, че като най-голямата студентска организация в Европа, представляваща над от 1,6 милиона студенти в Европа, ЕДС вярват, че младите хората са гласът на новото поколение и заслужават равни права да изразяват своето мнение и позиции, относно основните държавни политики. „Протестните действия на студентите в България са ясен знак за будното  гражданско общество, което е неизменна част и основна ценност в Европейския съюз. Ние силно вярваме, че протестът срещу неморалното и безпринципно управление на страната е жизненоважен за възстановяването на гражданското общество и държавните механизми в България”, се посочва още в писмото.

По думите на Ева Маевски, Европейските Демократи Студенти разбират правото на протест като основно средство на пряката демокрация и възразяват срещу ограничаването на гражданските права и свободи. „Считаме, че младите хора и студентите в България имат ключова роля в европейското развитие на страната през следващите години. Силна Европа е изградена от силни общества, а силните общества са съставени от силни личности, които са готови да се посветят на родината и на благоденствието на своя народ. Макар някои да твърдят, че новото поколение млади европейци е загубено, ние знаем, че това не е така. То тъкмо преоткри себе си”, се казва още в писмото от ЕДС до МГЕРБ.

Станете почитател на Класа