Борисов: ГЕРБ организира антиправителствен митинг в Пловдив тази събота

ГЕРБ организира антиправителствен митинг в събота от 12 ч. в Пловдив. Това съобщи днес в кулоарите на НС лидерът на партията Бойко Борисов, цитиран от "Фокус". „Има важни послания, които трябва да се направят. Това го направих при депутатите. Хиляди хора призовават да оглавим протестите, да се намесим в тях. Ние до този момент не сме го правили. Затова сега дадох указания - в събота, в 12.00 часа ще направим един протест на ГЕРБ, със знамена, партиен протест, за да видят когато иска ГЕРБ да прави протест за оставка, как се прави. Протестът ще е в Пловдив, в 12.00 часа. След това имаме среща с всички кметове на ГЕРБ там”, заяви Борисов.
На въпрос - защо протестът ще е в Пловдив, а не в София, Борисов заяви:
„Снощи гледах по телевизията какво се случва по улиците в София. Пет години бях кмет на този град, не ми е приятно да го виждам непрекъснато затворен месеци наред. Това, което видях – как блъскат журналистите от Канал 1, Канал 3, това никога не е било. Видях какво правиха”, заяви лидерът на ГЕРБ.
Вот на недоверие към кабинета няма да мине при тези хора, "вкопчили се във властта", изрази се Борисов, като нарече опонентите си "нагли".
По никакъв начин не си приписваме това, което правят студентите или протестиращите, абсолютно тяхна воля си е, категоричен е лидерът на ГЕРБ. „Всичко останало, което говорят тук в парламента са триковете на Държавна сигурност. Те могат на бялото да кажат черно, те съдят по себе си. Това, което направиха февруари месец срещу нас – този метеж, искат да изкарат, че ние сме искали да го направим вчера. Това е абсолютна лъжа. Всякакви спекулации и лъжи не ги приемам”, заяви Борисов.
На въпрос - дали протестът снощи е бил мирен Борисов заяви: „Това, което видях – полицията блъскаше гражданите. Тази наглост – да излизаш и да казваш на мирно протестиращите хора шести месец, че провокират полицията. Каква е тази държава, парламентът да работи в ограждения. Днес са докарали нови, по-модерни. Когато заградиха българския парламент и аз бях премиер, на третия ден си подадох оставката, за да работи държавата и да са спокойни хората”.
„Дори сутринта декларацията на ГЕРБ не я излъчиха на живо по националното радио и телевизия, пуснаха само Станишев и Местан. Тази цензура продължава”, коментира Борисов. Той показа снимка на протестиращи студенти от вчера и попита дали това са ултраси. „Би ме поласкало, ако мога да мотивирам такива хора да излязат на улицата. Тези хора се ползват с пълната ни подкрепа, но всичко си правят самички”, каза той, визирайки студентите.
Помолен да коментира изявление на Станишев, че „котараците” стоят зад протестите, Борисов заяви: „Я да си гледа работата. Да си отговаря за Хохегер. Аз водя над 10-15 дела в момента, така че ще си ги осъдя. Няма как да не бъдат признати за виновни от българския съд. И колкото и да се подмазва Местан на главния прокурор не може да излезе от сянката на „Мултигруп”, от сянката на обръчите на фирмите и на всичко това, което те сами са си казали”, посочи Борисов.

Станете почитател на Класа