Близнашки: Легитимна съпротива срещу нелигитимна власт

Бисеров има да каже страшно много неща за задкулисието, той участваше в голямата приватизация, проведена от ОДС, после стана доверен човек на Доган, каза професорът.

Нямам амбиции за КС, опроверга по НТВ писанията по вестниците проф. Георги Близнашки. Протестите са категорично конституционни, изборите бяха изначално опорочени с костинбродската афера, а и прокуратурата не разнищи случая, припомни той. Като добавим и последвалия опит за назначаването на Делян Пеевски, чашата преля; това са легитимни форми на съпротива срещу една нелигитимна власт, прецени той.

Никъде по света парламентите не са оградени по подобен начин, ние също правехме изявления, че премахване блокадите, явно нещо не е наред, каза той. Когато властта е легитимна, тя може да си подволи и по-крайни мерки. Това са съдбоносни събития за България, от тях зависи дали ще преминем от фасадна към правова демокрация, констатира професорът.

Бисеров има да каже страшно много неща за задкулисието, той участваше в голямата приватизация, проведена от ОДС, после стана доверен човек на Доган. Но защо продължава да се разхожда свободен по улиците на София, попита Близнашки.

Професорът се разсмя на внушението на Сидеров, че събитията в СУ се дирижират от Вашингтон. Пардю е частно лице, той сигурно е любопитствал какво се случва, той е от типа американци, които са по-безпардонни, каза той. Младите хора са идеалисти, героите на нашето време, добави Близнашки и посочи големият проблем на БСП - това е една от най-десните партии.

Той каза, че още е член на БСП, защото оттам не можели да съберат ресурс да го изхвърлят. 

Станете почитател на Класа