Местан: Борисов дължи много отговори

Мракът снощи не можа да прикрие променения профил на протестиращите. Снощи законодателният орган на страната беше атакуван от ултраси.

Това няма нищо общо със студентите на България – нашите деца. Това каза председателят на ДПС Лютви Местан, предаде репортер на БГНЕС. Едно е правото на протест – друго е окупацията, едно е протестът на студентите, друго е метежът срещу законодателния орган на страната, който се организира от тези, които вчера отсъстваха при обсъждането на най-важните актове – законите за бюджета на НОИ, НЗОК и на държавния бюджет. Нямаше ги, защото впрегнаха новите си генерали, защото впрегнаха корупционно натрупаните стотици милиони, за да взривят конституционните устои на демократична европейска България. Тази истина трябва да се каже. За Борисов и Цветанов няма оцеляване в политиката извън властта. Затова няма да се спрат пред нищо, за да съборят легитимно избраното правителство на България. Протестът срещу кабинета "Орешарски" и това е ясно за организаторите им, няма кой знае какви солидни политически аргументи, защото строго политическият план като управленски решения, като стил на управление, като манталитет, като реална грижа за българските граждани и българския бизнес, кабинетът "Орешарски" е друга реалност, несравнимо по-добър от управлението на ГЕРБ, подчерта Местан.

Точно затова от медиите чуваме, че исканията не са толкова политически, исканията били морални, за повече морал в политиката, как да не се съгласиш с такава теза? Аз питам за чии морал става въпрос тук, за морала на този, който дължи отговор за Мишо Бирата, за това как най-висшият представител на изпълнителната власт може да изпълнява неправомерен натиск върху специализираните органи на държавата да нарушават закона, да причиняват щети на държавата и на хазната, за да обслужват частни интереси. За чий морал още става въпрос – за този, който кръжеше с Авиоотряд 28 над Варна и с хеликоптерите на Българската армия по ловните полета на България. За този ли морал говорим днес и за това ли е протестът на българските студенти, запита Местан. Той е категоричен, че Борисов дължи много отговори. "На първо място отговори за офшорки, няма наивници, които да му повярват, че той бил див каратист, докато някой го регистрирал в офшорни фирми. За морала на тогова ли говорим, който още не се е припознал в инициалите от тефтерчето на Златанова, който още дължи отговори за Пашата, за Митко Каратиста. Борисов има да отговаря и понеже го е страх, бърза да свали правителството на Орешарски и да окупира чрез ултраси българския парламент. Ето това е целта. Много отговори още дължи той – защо изнесе класифицирана информация пред НС, каза Местан.

Подаръците на Доган за момчето от Банкя свършиха с генерал-лейтенантските му пагони. ДПС с новия си председател и с тези депутати ще стои плътно зад кабинета "Орешарски", ще стои плътно зад българската демокрация, категоричен е Местан. /БГНЕС

Станете почитател на Класа