Вигенин: Пет месеца гоним бесовете, те се връщат

Като чета новините, се сещам за филма "Екзорсистът" -

пет месеца гоним бесовете и те все се връщат, за да тормозят България,

това е написал министърът на външните работи Кристиан Вигенин в профила си във "Фейсбук". 

"Не се отказваме, защото вярваме в мисията си - да гарантираме демокрацията, свободата, солидарността, справедливостта, свободната конкуренция в икономиката, социалната отговорност в управлението на държавата. 

Няма да успеят престъпните сценарии, скалъпени в лъскави офиси, нямаме право да отворим път на агресията и посредствеността", пише Вигенин.

"Защо и кой ви държи на власт, господин премиер? Какво и кой пречи на правителството да подадете оставка, господин премиер? Вие ли ще пазите държавата от ГЕРБ и кой ви назначи за пазачи на нацията? Съединението прави силата, г-н премиер.

Под този надпис никой не може да бие български граждани!",

написа пък лидерът на "Движение България за гражданите" Меглена Кунева във "Фейсбук".

Отново в социалната мрежа оповестиха новини около окупацията на СУ и "Ранобудните студенти":

"След днешните (вчерашните - б.р.) извънредни събития в столицата: пребитите и арестувани студенти, искаме да информираме, че

окупацията на Ректората на Софийския университет продължава. Това е наш дълг. Имаме вяра и сила. 

С оглед на кампанията по кандидатстване за стипендии, международни проекти и др. дейности, администрацията ще бъде допусната."

"Ранобудните" споделиха, че са получили подкрепа от евродепутата Даниел Кон-Бендит, който е един от лидерите на студентските окупации във Франция през 1968 г..

"Пожелавам на българските студенти винаги да търсят истината и да се борят за свобода. Университетите са място за дискусии и гарант за бъдещ просперитет. Но, когато свободата и демокрацията на тяхната страна са в опасност, студентите имат правото и задължението да ги защитят - независимо от цената и неудобствата за другите.

Свободата винаги е защитена - така че студентската окупация и движение във Франция от 1968 г. не е просто история, но и пример за всяко следващо поколение", пише Бендит.

Станете почитател на Класа