Алиосман Имамов: Бисеров ще търси възможност да изчисти името си

Христо Бисеров има право да изчисти името си. Той търси такава възможност, предполагам. Той има право да обясни и това ще стане, когато сметне за необходимо. Ще даде отговор. Това заяви в "Добро утро България" по ТV7 новият заместник председател на Народното събрание Алиосман Имамов."Сметките ми са на един обикновен, български гражданин. Плащане на сметки за ток, парно и сериозни кредити, които изплащам. Нямам сметки в чужбина и офшорни фирми и сметки", разкри Имамов.

Той призна, че кандидатурата му е съгласувана с партньорите и структурите на ДПС. "Председателят ме предложи. ГЕРБ искаше дискусия, но това беше за освовождаването на Бисеров, а не за назначаването. Никой от народните представители не искаше да говори за мен. Кандидатурата ми беше известна преди няколко дни", обясни Имамов.

Оттеглянето на Петя Раева от ДПС-Пловдив, той обясни, че това е локално недоразумение, което ще бъде изчистено. Раева е депутат от друга област - от Враца. Тези недоразумения в Пловдив няма връзка с Бисеров, успокой новият заместник председател на парламента.

той е категоричен, че връзката ГЕРБ -ДПС на този етап няма такова възможност, защото нито един избирател на ДПС няма да одобри това и ръководството на партията се съобразява с това.

ДПС предложили на Еврокомисията закона за битката с офшорките и сметките, да се отворят всички сметки на политиците, защото на това ниво вече има идеи и разговори. "Ако там се приемат, лесно ще се приеме и в нашето НС. Мисля, че ще има съпротива. Има хора, които не желаят тази висока степен на прозрачност", обясни Имамов. Той обясни, че и сега има такава възможност в декларациите пред Сметната палата. Там има такъв раздел за съгласие с подпис. Ако си дал съгласие Сметната палата може да ти отвори сметката./БЛИЦ

Станете почитател на Класа