БСП-Смолян с нов лидер

Инж. Атанас Устабашиев е новият областен председател на БСП-Смолян. Той бе избран с пълно мнозинство от членовете на съвета. Устабашиев поема поста от Дора Янкова, която като депутат от Коалиция за България не може да заема длъжността, както гласи уставът на левицата. Сформиран беше и областен предизборен щаб, който започва работа по подготовката и провеждането на европейските избори догодина. За председател на щаба беше избрана Рабие Кьосева, която е и заместник-председател на областния съвет, съобщават от партията.

Дора Янкова информира висшето ръководство на партията за акцентите, заложени в бюджет 2014 и как е вписана областта него. През месец април се очаква да започне строителството на язовир „Пловдивци”, с което ще се реши дългогодишния проблем с водоснабдяването на общините Мадан и Рудозем. Паралелно с това ще бъдат разкрити нови работни места. Съвсем скоро се очаква да започне работа и по рехабилитацията на пътя Чепеларе- Соколовци. Янкова е получила уверение от Министерството на регионалното развитие, че догодина ще започне и работата по пътищата Пампорово- Смолян, Смолян- Стойките – Девин и Смилян- Рудозем. За догодина е планиран ремонт и на главния път Доспат- Борино- Девин.

Янкова е поставила и остро проблема с безработицата, като очаква след Нова година да стартират мерки за заетост, които ще обхванат голяма част от безработните.

Станете почитател на Класа