Димо Гяуров заподозря ченгесарско активно мероприятие срещу Бисеров

Голяма част от институциите излъгаха. Това беше коментарът на бившия депутат и бивш шеф на НРС Димо Гяуров по случая с Христо Бисеров в сутрешния блок на bTV. "По мое време не е имало данни за подобни транзакции на г-н Бисеров", увери той."В момета се създава една димна завеса от разноговорене", смята Гяуров и посочи, че едно говори министърът на вътрешните работи, друго - политиците, а шефът на ДАНС, по думите му, мяучи.

"Христо Бисеров съвсем не е глупав. Не мога да си представя, че е станал плячка на толкова елементарен ход - да преведе едни пари отнякъде на друго място без да подсигури доказателства за произхода им.", заяви той.

"Твърдя, че нещо се е случило - било вътре в ДПС, било в управляващата коалиция, което доведе до изхвърляне от политиката. Според мен това е превантивен акт на изхвърляне на Бисеров, за да не му се даде възможност да обясни какво се случва", смята Гяуров. "Това ми изглежда като класическо ченгесарско активно мероприятие", добави той.

В разговор на запис бившият вътрешен министър Емануил Йорданов, който е работил с Бисеров от времето му в СДС, обясни, че двамата не са имали никакви проблеми. В този период се разшумяло за скъпа къща на Бисеров, но нищо не било доказано. "Никога не е ставало въпрос за притежаване на такива суми, за каквито се говори днес", добави Йорданов.

"Течовете на информация в службите съществуват много отдавна", каза още бившият вътрешен министър. Той няма информация за заплаха за живота на Бисеров, но смята, че в общия случай, когато се говори за заплаха за живота на някой политик, обикновено става въпрос за PR.

Станете почитател на Класа