Ранобудните студенти питат Орешарски дали е още премиер

"Ранобудните студенти" публикуваха в социалната мрежа „Фейсбук” отворено писмо до министър-председателя Пламен Орешарски. В писмото се казва:

"Ако искането „оставка“ е политическо искане, което „не е най-подходящо“ да се отправи към Вас, единствената възможност е вече да не сте министър-председател. Да не би тайно да сте подали оставка? Но има и друга възможност – да сте се отказали от политическата отговорност, изискваща се от Вас като министър-председател, което би било публично признание, че някой друг – партия, групировка, субект – решава вместо Вас дали и кога да подадете оставка".

По отношение на твърдението, че „университетите не са място за политика“, в писмото се посочва: "Ако го споделяте, как бихте отговорили на следния въпрос: От 1990 г. и понастоящем в университетите преподават лица, които наред с ролята си на преподаватели са: народни представители, избрани с партийни листи и знакови фигури в съответната партия; министри в правителства, които са издигнати и избрани за министри като представители на партия; висши магистрати, предложени за такива от партийни централи и избрани с гласовете на партийно предложени магистрати от по-горното равнище на съдебната система. Смятате ли, че дори да полагат максимално усилие да разграничават академична работа от партийно пристрастие и принадлежност, тяхното присъствие в университетските аудитории може да остане партийно неоцветено?".

Станете почитател на Класа