Бойко Борисов заведе иск срещу Йордан Цонев за клевета

Лидерът на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов заведе иск срещу депутата от ДПС Йордан Цонев за това, че го нарече "мутра" преди ден по време на обсъждането на парламентарната анкетна комисия за назначенията по време на бившите управляващи.

Това съобщи в петък самият Борисов чрез профила си във Фейсбук, който се наложи да възстановява два пъти последните месеци, след като бе свалян след масово докладване.

"Исковата ми молба срещу Йордан Цонев вече е заведена в Софийски градски съд. Искът е на стойност 50 000 лева", обяви опозиционният лидер, който бе наречен още "основателят на СИК" от депутата от ДПС в пленарната зала.

"В политическата си кариера съм срещал много идеологически и политически противници и това е естествено, когато се управлява демократична държава. Жалко е, че вместо с аргументи и идеологически принципи, противниците ми си служат с обиди и клевети. Освен че засягат лично мен, обидите и клеветите засягат и гласоподавателите на ГЕРБ – над 1 милион български граждани", жалва се още Борисов в социалната мрежа.

За онези свои почитатели, които не следят заседанията на парламента експремиерът припомня, че в четвъртък Цонев "в агресивен и безпардонен стил изказа сериозно клеветническо твърдение, което засяга честта и достойнството ми".

Това не е първият сблъсък между Борисов и Цонев със съдебен привкус. През 2007 г., когато лидерът на ГЕРБ бе все още кмет на София, депутатът от ДПС го заплаши със съд заради изказване на Борисов, че Цонев е сред "корумпираните политици". До дело обаче така и не се стигна.

Станете почитател на Класа