Хаджигаев, БАСТА: И ГЕРБ правеха политически чистки

ГЕРБ в Благоевград постоянно се оплакват, че има политическа чистка, но ние правехме същото. Това заяви един от основателите на БАСТА Костадин Хаджигаев и бивш член на Изпълнителната комисия на партията на Бойко Борисов, цитиран от  БГНЕС.

"ГЕРБ се оплакаха когато махнаха Калин Каменов от Агенцията за защита на детето, но според мен това бяха кадри, които не заслужаваха да заемат тези постове", каза бившият областен управител и координатор на ГЕРБ, а сега един от петимата учредители на БАСТА. Според него ГЕРБ направили много грешки, една от които е, че уредили с постове много директори, които професионално не били подготвени за постовете, които заемат.

"Няма нищо лошо в това един човек или партия да признаят, че са направили грешки или поредица от такива", категоричен бе Хаджигаев. Той изрази надежда управляващите сега да не повторят грешките на предшествениците си от ГЕРБ.

"Когато взехме властта подменихме много професионалисти", призна Хаджигаев и даде пример с директора на Областното пътно управление. "След смяната на директора /Атанасовски - бел. ред./ бяха назначени много хора по роднински връзки, които нямат нищо общо със специфичната дейност на управлението", каза основателят на БАСТА. Христо Атанасовски по времето на ГЕРБ бе сменен с Иван Кунев. Преди месец Атанасовски отново бе назначен за директор на Областно пътно управление.

"Назначението на д-р Огнян Чилев за директор на Регионалния здравен инспекторат също не бе удачно, затова и той почти нищо не свърши", даде пример Хаджигаев. Според него не бива да се връща лентата назад и да се казва, че се прави чистка, а всяка партия е крайно време да разбере, че няма вечни директори.

"Голямата ни грешка беше, че не можахме да издигнем до ниво министри и заместник-министри хора от града и областта", оплака се за гербаджийския период Хаджигаев. "Съвсем нормално е да разговаряме като хора с Бойко Борисов, все пак толкова време бяхме заедно, но по никакъв начин той не бива да бъде свързван с нашия проект БАСТА", категоричен бе той.

Станете почитател на Класа