Николай Цонев алармира за Иван Тотев

"Нова алтернатива" сезира Комисията за борба с корупцията и конфликт в Народното събрание за действията на кмета на Пловдив Иван Тотев. Лидерът на партията Николай Цонев настоява Парламента да провери действията на Тотев, заради съмнения за неправомерно използване на служебното положение и злоупотреба с влияние. БЛИЦ публикува сигнала без редакторска намеса:


Уважаеми г-н Сидеров,

В периода 21-23.10.2013 г. в медийното пространство беше разпространен материал, от който може да се направи предположение за незаконосъобразни действия от кмета на община Пловдив Иван Борисов Тотев. Според изнесената информация, на проведено партийно събрание кметът на Пловдив, който е и областен координатор на партия ГЕРБ в областта, говори за порочни практики, които се прилагат от общинската администрация, за да се компрометира областния управител. Обяснява как нарочно се подготвят „брутално незаконни решения“, как се кадрува в общинската администрация и други институции с цел „прибиране“ на „наши“ хора, които симпатизират на партия ГЕРБ. Всичко това говори за неправомерно използване на служебното положение и злоупотреба с влияние от страна на кмета на община Пловдив Иван Тотев.

Моля, във връзка с правомощията на ръководената от Вас комисия да събирате информация и да упражнявате контрол дейността на органите на изпълнителната власт по въпроси, засягащи държавни и обществени интереси, да извършите проверка по случая и да предприемете действия, съобразно Вашата компетентност.

Надяваме се, че ще бъдем уведомени за резултатите от извършената проверка и предприетите от Комисията действия.

Станете почитател на Класа