Павел Чернев: Шерше ла Бареков

Шерше ла Бареков. Ники е на топа в момента. Това коментира в сутрешния блок на Нова телевизия бившият депутат от „Атака“ и изгонен снощи от формата „ВИП Брадър“ Павел Чернев.Той заяви, че политическият проект на Николай Бареков има голям потенциал и недоумява, защо се преекспонира ролята на НФСБ например, отколкото да се подчертае все по-нарастващата мощ на „България без цензура“.

След близо два месеца отсъствие от „реалността“ Чернев коментира сутрешния печат. Той заяви, че една от най-актуалните теми от последните дни и седмици – тази с бежанците, е имала своята „закваска“ в предишното управление на президента Георги Първанов. „Това е социална и политическа криза, за която ние като политици, предупреждавахме отдавна. Хората ни са прави да не искат на територията на градовете си граждани с непроверена самоличност и криминално минало. Българя не трябваше да поема този ангажимент урбулешката. Като страна извън Шенген, не трябваше да поемаме шенгенски ангажименти", каза Чернев.

"Трябваше да затворим границата си и сега нямаше да имаме този проблем. Ще изграждаме ограждение на границата? След дъжд качулка! Тези бежанци не идват от пустинята Гоби, а идват от една много добре организирана страна като Турция и се изсипват при нас като едни диви горяни. Турция трябва да поеме своя ангажимент по отношение на тези хора. И президентът Плевнелиев трябваше да разговаря повече с турския вицепремиер, вместо да ходи по вечери“, заяви Павел Чернев. /БЛИЦ

Станете почитател на Класа