Плевнелиев: Купих къщата си в Гърция по банков път

Какво ли не се изговори и какво ли не се изписа срещу мен от определена медийна група и свързани с нея политици. В какви ли не схеми и скандали бях замесен. Ще взема за пример измисления скандал за къщата ми в Гърция.

Това каза държавният глава Росен Плевнелиев на специално насрочена пресконференция.
Наглостта на самозвани популисти и задкулисието зад тях е безгранично. Масово се тиражираше, че съм разнасял куфарче с пари зад границата в нарушението на законите и съм платил в брой – това не е вярно. Платим съм имота изцяло по банков път чрез банковата си сметка през Националната банка на Гърция, която заедно с къщата ми са декларирани пред данъчните власти на Гърция. Парите са преведени на два транша – с банков превод на 1 октомври 2007 година, част от парите са преведени от моя сметка в Дойче банка, а на 2 октомври 2007 година останалата част са преведени от моя сметка в Райфайзен банк, заяви президентът. Къщата е закупена на 8 октомври 2007 година, като съм заплатил на чекове на продавачите, издадени от Националната банка на Гърция. Цената, посочена в нотариалния акт, върху която съм платил данъци и такси е реалната цена – тя е три пъти по-висока от данъчната цена, каза Плевнелиев и попита журналистите: Кой от вас счита, че сметките в Дойче банк, в Райфайзен банк и в Националната банка на Гърция са офшорни сметки?

С нелепи и откровено неверни твърдения се манипулира общественото мнение. Измисля се скандал след скандал, за да се манипулират хората. Дали твърденията са доказани или измислени – важното е лъжата да се наложи, заяви Росен Плевнелиев.

Станете почитател на Класа