Костов: Пеевски е демонизиран, както бях сатанизиран аз

Партиите не бива да се занимават с Делян Пеевски, защото това не е политика. Партиите трябва да се занимават с добруването на гражданите. Това заяви Иван Костов, който каза, че Пеевски е дмонизиран, както е бил демонизиран самият Костов. Аз бях сатанизиран 20 години. Това не бива да се случва с никого, защото това не е европейско, това не е Европа, заяви Костов. И допълни, че това е средство на комунистическия репресивен апарат – на КГБ и ДС. Костов обаче заяви, че Пеевски се е оказал риск за националната сигурност, тъй като неговото назначение за председател на ДАНС е сринало подкрепата в правителството и управлението на страната.


"Не искам никой да бъде демонизиран, ужасно е, това е непродуктивно, то създава негативизъм”, подчерта Иван Костов. Той заяви, че е ангажиран с нов проект и Народното събрание не му липсва. "Аз мисля, че не е добра средата сега, никак, даже някак си по-добре човек да стои настрана", отговори той на въпрос дали му липсва голямата политика.

"Аз съм създал много неща в тази страна. Защо да не направя и една лаборатория, която да почива на академични принципи? Този проект за лабораторията има големи амбиции", каза още Костов.

Той коментира пестеливо и някои от актуалните политически теми в страната. Според него влизането на бежанци не е контролирано и в това се състои най-големият риск. Освен това става дума за нелегални имигранти, които не са бежанци, защото голяма част от тях още не са получили такъв статут.

Иван Костов посъветва Реформаторския блок ясно да дефинира отношението си към ГЕРБ и да загърби персоналните атаки срещу определени политически фигури. 

Станете почитател на Класа