В Омуртаг пак протестират заради липсата на питейна вода

В Омуртаг вече ще пускат по три пъти на ден питейна вода, но въпреки това протестите продължават. Хората ще търсят среща с главния прокурор. В града от 10 октомври бе обявено бедствено положение заради липсата на вода.  Протестите в Омуртаг продължават, въпреки че вече ще пускат по три пъти на ден питейна вода.  Жителите на града и днес протестираха, но се отказаха да блокират пътя за Варна.  В града от 10 октомври бе обявено бедствено положение заради липсата на вода.  Един от водачите на протеста - Петър Чечев, каза по БНР, че протестите продължават, защото има достатъчно информация за злоупотреби във ВиК-дружеството.

Той ще носи документи на главния прокурор Сотир Цацаров за нарушенията, защото хората в Омуртаг не са срещнали разбирането на Районната прокуратура.

На два пъти кметът е подавал документи в прокуратурата в Търговще, но не са предприети мерки, каза Чечев. Не може да няма виновни, при положение, че парите за водния проект са изхарчени, а омуртагчани нямат вода.

В сряда жителите на града отиват да протестират пред сградата на Районната прокуратура.

От събота в региона започна воден режим - сутрин от 9 до 11 ч., на обяд от 11 до 14 ч. и вечер от 17 до 22,20 ч., съобщават от областната управа в Търговище.

От водоизточника край сливенското село Кипилово в напорния водоем в Омуртаг влизат по 60 кубика вода на час. Същевременно с това продължава пълненето на водоема с цистерни, които превозват вода от Търговище.

От ВиК в Търговище във вторник ще спрат режимното водоподаване, за да започнат ремонтни дейности на авариите по трасето.

Припомняме, че липсата на вода е породена от аварии на водопровода от Кипилово към град Омуртаг.

В ход са ремонтни дейности, но няма яснота кога отстраняването на повредите ще завърши.

Преди дни жителите на града

изразиха опасението си от пламване на епидемии в яслите и детските градини.

Заради бедственото положение местните жители блокираха главния път София-Варна.


Станете почитател на Класа