Борис Георгиев спечели за втори път престижен световен икономически конкурс

Младият българин Борис Георгиев, който спечели миналата година второ място за престижната световна награда „Най-добра дипломна работа за 2012 година“, спечели първо място на конкурса за икономически и финансови разработки, който се провежда във Филаделфия. За участие в конкурса са били представени общо 50 работи. Само от четирима от кандидатите бяха номинирани на финала. Освен Георгиев другите участници са от престижни Американски университети. Младата българска надежда е единственият номиниран от Европа на престижното състезание и представлява на него единствения Европейски университет.
Тази година Георгиев, който е възпитаник на Университета в Орхус, Дания, участваше с тема, свързана с финансовата икономика. „По-точно представя модел за оптимизиране на инвестиционни портофолиа. Нагледно развива няколко инвестиционни стратегии и ползва тяхното практическо имплементиране“, каза пред komentator.bg Георгиев.
International Atlantic Economic Society е една от големите световни икономически асоциации, издаващи редица икономически научни журнали. Състезанието се организира ежегодно, като "сляпа група" съдии (икономисти и финансисти) от целия свят оценяват работите анонимно. Финалът ще се проведе тази година във Филаделфия, САЩ - 10 до 14 октомври.
 

Станете почитател на Класа