Орешарски: Диалогът с местната власт е ключов за растежа

Диалогът между местната и централната власт е ключов за извеждането на България на пътя на растежа. Това казва министър-председателят Пламен Орешарски, който поздравява представителите на местната власт по случай Деня на българската община – 12 октомври.

В съобщението, разпространено от правителствената информационна служба, премиерът изтъква значението на диалога и на тясното взаимодействие между централната и местната власт, за да бъде изведена България отново на пътя на растежа. "Срещите ми с кметовете по места са изключително ценни за работата на кабинета и за политиката, която провеждаме, тъй като те са най-близо до хората и най-добре усещат техните проблеми. Ще разчитам и занапред на конструктивните разговори", отбелязва министър-председателят.

Премиерът Орешарски изтъква, че местната власт ще е акцент в бюджета за 2014 година. "Ще се съсредоточим върху създаване на предпоставки за разкриване на нови работни места и за привличане на външни инвестиции. Насърчаването на икономическия растеж и по-високата социална защита са сред ключовите ни цели", подчертава министър-председателят Пламен Орешарски.

По-късно днес, в 17.00 часа, премиерът ще се срещне с областния управител и с кметовете от област Разград. В разговора ще участват министърът на труда и социалната политика Хасан Адемов и министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Данаил Папазов, както и народни представители от региона.

Станете почитател на Класа