Министър Терзиева: Мотивите за вота са несъстоятелни

Няма риск да загубим парите за изграждането на Западната дъга на околовръстния път в София и за тунела под Шипка. Това каза министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева в интервю за БНТ. По думите й приоритет на министерството са второкласните и третокласните пътища, както и ВиК секторът. Терзиева смята, че внесеният вот на недоверие за провала в политиката за регионално развитие е несъстоятелен.
"Запознах се с така наречените мотиви. Силно казано мотиви, за мен това са едни доста несъстоятелни твърдения, при това доста неекспертно подготвени и мисля, че като мотиви за един такъв вот, които се правят от едно правителство през последните 4 години, което всъщност доведе за задълбочаване в различията на регионите, просто са много несъстоятелни, пак ще го повторя", коментира министър Терзиева.
"Това са просто едни констатации, в които няма нищо мотивирано, няма никаква политика. Още от първия ден моето министерство и аз, заедно с екипа, работим усилено и за секунди не сме спрели усвояването на средства. Мога да ви кажа една статистика - за три месеца сме усвоили 185 милиона евро, което в сравнение с миналогодишния тримесечен период е 80% повече", добави още тя.

 

Станете почитател на Класа