Местан: Няма да позволя на децата на ДС да бъдат съдници

Няма да позволя на децата на ДС да бъдат съдници на ДС, няма да позволя на шофьор на ДС да бъде съдник. Хора, които са били въоръжени участници във Възродителния процес не могат да бъдат съдници. Това заяви лидерът на ДПС Лютви Местан, предаде БГНЕС. Той заяви това, обръщайки се към лидера на ГЕРБ Бойко Борисов.

Когато се внушава такава омраза между политическите лидери, парламентарните групи и в същото време всички ние с изключение на колегите от Атака се кълнем в европейските ценности, а днес точката е да гласуваме една оставка, предлагам, г-н Местан, да приемете от наше име извинение и желание да не се нападаме по такъв безобразен личен начин.

Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Каква вина има едно дете на един от шофьорите на НС, който стои отвън в колата, за да може след 20 години някой да му го натяква. Предлагам, вчера почина председателят на ЕНП г-н Мартенс, видяхте как европейските социалисти, либерали и всички изпратиха с почест, предлагам една минута мълчание в негова памет и тази минута да ни вразуми и смири, заяви Борисов.

От своя страна председателят на ДПС Лютви Местан посочи: Никога никого не съм нападал в лично качество. Днес си позволихте това, убеден съм, че нямате доблестта да прочетете стенографския протокол след това заседание. Стоя зад думите си и настоявам да се замислите пред избирателите си. Ако се посочи един позорящ факт, продукт на волята ми, аз няма да бъда председател на тази партия, категоричен е Местан. Няма да се занимавам с политика, добави Местан. Повече няма да влизам в обяснения, подчерта той. Бих приел и извиненията ако парламентарната група не е изпълнила ваша заповед или ако ПГ не е била провокирана от това. Ако това не е така, аз приемам тези извинения, подчерта Местан. Той заяви, че политическият език може да бъде и експресивен, "но не можем да влизаме в абсолютно безпочвени лични нападки".

Станете почитател на Класа