Плевнелиев: Народът очаква дебат по вота, а не процедурни хватки

Българският народ има правото да очаква в парламента качествен дебат, а не процедурни хватки, заяви в Русе президентът Росен Плевнелиев по повод внесения от ГЕРБ вот на недоверие.
Държавният глава бе категоричен, че хората очакват да се работи ефективно и бързо и да се надгражда по инфраструктурните проекти на нацията, предаде БГНЕС.
"Надявам се, че този път в парламента всички ще се отнесат отговорно, че ще има истински дебат по тази тема и също така очаквам и дълбоко се надявам, че в този дебат ще се родят както проблемите, така и техните решения, защото това е начинът. "Хемус" – чухме много противоречиви послания, три години беше приоритет, ЕК каза да, приемаме я като европейски приоритет, сега не знаем вече какво ще се случва. Тунелът под Шипка, западната тангента на София, част от европейски коридор - не знаем, същевременно преди няколко месеца имаше други послания. Самият аз съм притеснен", каза още Плевнелиев. Президентът обясни, че също очаква качествен дебат и точно посочване на проблемите. "Очаквам всички институции и парламентарно представени политически сили да се ангажират не с партизански битки, а с решения", заяви президентът.

Станете почитател на Класа