Сидеров: Президентът не смее да свика Консултативния съвет по национална сигурност

Президентът не смее да събере Консултативния съвет по национална сигурност. Явно го е страх аз пак да не го питам нещо. Това заяви пред журналисти в парламента лидерът на „Атака” Волен Сидеров, цитиран от "Фокус". „Г-н Плевнелиев, не се страхувайте, всичко ще протече както трябва, по законите на демокрацията”, коментира Сидеров. „Аз никога не съм правил скандали. Питах го защо е превозвал магнати и има ли той връзка с офшорни прехвърляния”, допълни Сидеров.
На въпрос дали от „Атака” ще искат вот на недоверие към правителството заради кризата с бежанците, Сидеров заяви, че нямат 48 депутати. „Ако не бяха партии като НФСБ, които ни откраднаха гласове, щяхме да имаме 48 гласа и да сме преди ДПС”, допълни той.
„Сто пъти съм обяснявал, че кворумът в парламента и гласуването в подкрепа на кабинета няма нищо общо. Аз съм гласувал против този кабинет. Изразил съм съображенията си. Кворумът е задължение на народните представители”, посочи лидерът на „Атака”.
„Ако развалим кворума и няма парламент, социолозите сочат, че ще се възпроизведе същият състав. Има ли алтернативно управление, което ще промени?”, попита той.
По повод решението на Конституционния съд за Делян Пеевски, Сидеров заяви: „Нямаме хора в Конституционния съд. Как вместо Конституционния съд да се произнеса аз. Има Конституционен съд, има правова държава. Няма как един народен представител да опровергава решение на Конституционния съд”.

Станете почитател на Класа