Борисов: Следващият вот на недоверие ще е заради инфраструктурата

Следващият вот на недоверие, който ще внесе ГЕРБ, ще е на тема инфраструктура. Това обяви председателят на партията Бойко Борисов. Той разкритикува управляващите заради идеята да се отмени забраната за тютюнопушене на закрито. Борисов изчисли, че в пъти се е увеличила и контрабандата у нас в последните три месеца.
„Тотална контрабанда в момента - нито митниците работят, нито събират приходи. Всеки ден лъжат хората, че ще им вдигат нещо. В същото време приходните агенции са много зле. Излизат и казват по най-брутален начин „Ние вдигнахме майчинските и ще вдигнем и пенсиите или ще има коледни добавки". От къде? От заемите, които вземат, от вашите заплати и от хората, които работят. Що за безобразие? Кой ще ги връща тези заеми после? Аз разбирам псевдоекспертът Орешарски да е предложил мерки да събират повече пари, да са спрели контрабандата и да кажат „С това плюс, което сме събрали в хазната, даваме повече на пенсионери, работници", каза Борисов. Той изтъкна, че безработицата вече е близо до 13 на сто, а по думите му управляващите са излъгали хората, че за четири години ще създадат 250 000 работни места.
„Ако сега се вихри страхотна контрабанда и някой има такива оценки, нали разбирате, че тази контрабанда не може да се завихри за три месеца", отговори на Борисов вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев.

Станете почитател на Класа