За пореден път: Парламентът няма да заседава поради липса на кворум

И този петък започна с поредно скандално начало на работния ден на депутатите. След два неуспешни опита при пълна пленарна зала не беше събран кворум.

Председателят на парламента Михаил Миков поиска ръчно преброяване от квесторите.

В този момент депутатите от ГЕРБ напуснаха пленарната зала и така заседание днес няма да има.

Работният ден на депутатите трябваше да започне с парламентарен контрол. Вътрешният министър Цветлин Йовчев трябваше да отговаря на въпроси за използваните СРС-та и неправомерното подслушване на граждани през управлението на Цветан Цветанов като ресорен министър.

Искам да кажа още веднъж на Станишев като мандатоносител – да идва на работа. Ние не сме длъжни да им правим всеки ден кворума; на фикусчето, което си го отглеждат – да идва и то на работа. Това заяви пред журналисти в парламента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов след като парламентът не събра нужния кворум за започване на заседанието „Тотална незаинтересованост от страна на мнозинството, вижте, че те не идват на работа”, заяви Борисов.

Отговори на депутатски питания трябваше да дадат и здравният министър д-р Таня Андреева, както и транспортният министър Данаил Папазов, и министърът на земеделието и храните проф. Димитър Греков.
 

Станете почитател на Класа