Цветан Цветанов: Големият губещ в частичните избори е БСП

Големият губещ в частичните избори е БСП, които имат намаляване на гласовете. Това каза на пресконференция заместник-председателят на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов, във връзка с частичните местни избори, които се проведоха в 7 населени места на 29 септември. „ДПС, с тези похвати на противопоставяне, заплахи, успяха да си постигнат висок резултат”, посочи Цветанов.
„Манипулацията в деня на размисъл доведе до днешната тежка ситуация. След проведените парламентарни избори, въпреки резултата, ПП ГЕРБ участвахме активно в парламентарната дейност. Основният акцент в нашата работа беше да се подготвим за частичните избори. Първият ни частичен успех беше за община Варна. Изборите приключиха с победа за ГЕРБ”, припомни Цветан Цветанов.
„За нас е изключително тревожно това, което наблюдаваме като увеличаваща тенденция на напрежение и страх на хората, за това как да упражняват правото си на глас, как по списъци да може да се осъществява контролиран вот”, заяви Цветанов.„ПП ГЕРБ, участвайки в тези 7 населени места, успяхме да увеличим с 1 800 гласовете си, съпоставимо с последните парламентарни избори във всички тези населени места. През 2007 г. ГЕРБ е имала 17 % или 3 460, дали подкрепа за ГЕРБ в тези 7 населени места. За ДПС подкрепата е била 45 %”, добави той. По думите му през 2013 г. ГЕРБ има 25,7 % подкрепа в парламентарните избори.
„Заслужава си да се направи цялостен преглед как определени партии участват в провеждането на избори. В Гърмен 2007 г. нямаше свой кандидат. Това, което имахме като възможност 2011 г. да участваме, имаме около 2 500 гласа, което ни даде възможност да сме втора политическа сила. Важно е да попитате БСП защо като утвърдена политическа сила не издигат свой кандидат и никога не са участвали в тази община, а винаги са давали подкрепата си в тези общини”, попита Цветанов.„В община Трън колегите за пореден път успяха на първи тур да бъдат толкова убедителни”, каза още Цветан Цветанов.
Не беше редно да се дебатира вот на недоверие в отсъствието на цяла една парламентарна група, каза от своя страна заместник-председателят на ПГ на ГЕРБ Димитър Главчев. „Станахме свидетели на абсурдни тези – от типа: „Къде е душата, къде е тялото”. Мисля, че сме се събрали, за да правим политики, а не да философстваме. Управляващите трябва да осъществяват политики, а не виждаме да се осъществява политика”, заяви Главчев.
„Ако в предишния парламент прилагахме същите стандарти, нито един вот нямаше да бъде гласуван”, подчерта Димитър Главчев. „Стратегията ни е - правителството да си подаде оставка и да има нови парламентарни избори. Тактиката се сменя според обстановката”, обясни той.
„Правителството и парламентът зависят от „Атака”, а не ГЕРБ.
На въпрос дали ГЕРБ ще влязат утре в пленарна зала, Главчев каза: „Утре ще разберете”.
Депутатът от ГЕРБ Десислава Танева допълни: „ПП ГЕРБ ще подкрепи удължаването на забранителния срок за продажба на земя на чужденци. Този срок е договорен от старта Тройна коалиция през 2007 г. при присъединяването ни в ЕС”.
Административният секретар на ГЕРБ и областен координатор на ГЕРБ – София Цветомир Паунов каза, че всички данни показват увеличение на гласовете за ГЕРБ. „Всичко останало е пречупване на истината на определени социологически агенции”, обясни той.



Станете почитател на Класа