ГЕРБ настоява новият вот на недоверие да се гледа тази седмица

Настояваме новият вот на недоверие да бъде обсъден и гласуван в парламента през тази пленарна седмица, се казва в официална позиция на партия ГЕРБ, изпратена до медиите.

ГЕРБ не приемат, че дебати по вота вече са проведени на 26 септември и подчертават, че съгласно официалната информация за регистрация и гласувания по парламентарни групи, няма регистрирани и участвали в гласуването представители от партия ГЕРБ и Атака.

ГЕРБ се позовават на данните за регистрацията с електронната система, според които на 26 септември 2013 г. (четвъртък) са проведени две регистрации – първата е в 09:02 ч., като на нея са регистрирани общо 110 народни представители, от които 75 от Коалиция за България и 35 от ДПС. На повторната регистрация в 09:35 ч. са регистрирани 86 народни представители, от които 59 от Коалиция за България и 27 от ДПС.

Тъй като е изтекъл 7-дневният срок, съгласно правилника за организацията и дейността на Народното събрание, и внесеният вот на недоверие от 19 септември 2013 година не е разгледан, то следва по внесения проект за решение и мотиви от 26 септември 2013 година да бъдат проведени дебати и гласуване в пленарната седмица от 2 до 4 октомври, смятат от партията

Станете почитател на Класа