Радан Кънев: Борисов е човек на политическото минало

„Господин Бойко Борисов не е човекът, който ще промени страната. Той имаше твърде много власт за достатъчно време, през което не направи нито една промяна. Оттук нататък хора, които няма да променят България, не ме интересуват, около тях нашият свят не се върти.” Това коментира лидерът на ДСБ Радан Кънев по БНР този понеделник.

„Изпитанията пред реформаторската десница изобщо в България, била тя в нашия формат, или в друг, изпитанията пред поколението, на което принадлежа, са далеч отвъд житейския път дори на господин Бойко Борисов. Има някакви хора, на които светът им се върти около Бойко Борисов и около шлифера му, докато за мен това е човек от едно предишно политическо поколение, без някакви сериозни шансове да се върне в силна позиция във властта”, каза още Кънев.

Той коментира и темата за намалелия протест. „Ами, да бяха походили тези недобронамерени коментатори на протести и щяха да видят, че е много трудно да се

изкара 120 дни всеки Божи ден. Аз самият вече почти две седмици не намирам сили и време за това нещо, признавам си го, приятелите ми го знаят. С безкрайно уважение се отнасям към хората, които намират. . . и продължават да са там всеки ден”.

Според Радан Кънев, проблемите за обществото продължават да стоят. „Хората, които злорадстват, че протестът е намалял, най-вероятно трябва да се радват, че се увеличава пък, така, притокът на хора към терминалите. Обаче това не е нашата цел, нали. . .”, коментира лидерът на ДСБ.

 

Станете почитател на Класа