Омбудсманът: Нужни са болезнени реформи

Първите протести през тази година започнаха заради високите сметки за ток. Малко преди старта на новия отоплителен сезон си задаваме въпроса ще има ли отново високи сметки за ток и парно. Това заяви омбудсманът Константин Пенчев пред ТВ7.
Той припомни, че основната причина хората да излязат февруари не беше, че сметките бяха високи, а че бяха необяснимо високи. „Новите фактури са направени по още по-неразбираем начин. Основното нещо, което трябва да разберат институциите е, че повече гражданите няма да търпят това”, каза той.
Според Константин Пенчев правителството има добри намерения, но е много трудно те да се реализират. Според омбудсмана ситуацията в страната е много тревожна. „Институциите трябва да говорят с гражданите и да си свършат работата по-скоро, а не да разделят хората на протестиращи и контрапротестиращи. Няма такива измислени категории”, изтъкна той.
Пенчев добави, че за да се стабилизира икономиката в страната са нужни болезнени реформи. Според него на България е нужно правителство камикадзе, което да направи каквото е нужно за 4 години.

Станете почитател на Класа