Най-четени статии:

от нета

ГЕРБ дава на покурор доклада от комисията "Хохегер"

 До края на деня ГЕРБ ще изпрати доклада от работата нa комисията "Хохегер" в предишното Народно събрание до главния прокурор, съобщи на пресконференция днес Димитър Главчев.

Тази сутрин ГЕРБ са внесли сигнал и до парламентарната комисия за борба с корупцията и конфликт на интереси, като предоставят доклада на комисията от предишния парламент, проверявала договор между австрийския лобист Петер Хохегер и българското правителство.

Заедно с доклада от ГЕРБ изпращат и приложения, сред които доклад на Агенцията за държавна финансова инспекция и становище на консултативния съвет на Сметната палата.

Главчев припомни, че комисията не можа да излезе с доклад в пленарната зала, защото предишното Народно събрание прекрати своята дейност преждевременно. Надяваме се органите, които сме сезирали, да се произнесат по констатациите на комисията, че на австрийския лобист са платени 3 млн. лв., коментира той.

По думите му е имало разминаване на твърденията на Моника Йосифова, която беше изслушана в комисията, и действителността. Надяваме се, че председателят на Комисията за борба с корупцията и конфликт на интереси Волен Сидеров ще покаже, че е истински борец срещу корупцията, коментира Главчев.

По думите му е спекулация, че комисията "Хохегер" е изхарчила много пари за дейността си, като всъщност е изразходвала под 10 хиляди лева, и то 4 хиляди - за превод на документи.

Станете почитател на Класа