Миков: Искането на вот на недоверие е дребна политическа закачка от страна на ГЕРБ

Председателят на парламента Михаил Миков намира за неоснователно искането на вот на недоверие към кабинета "Орешарски", съобщи БНТ.

Пред журналисти той определи намерението на ГЕРБ като "дребна политическа закачка".

"Нека да видим мотивите, не мисля, че ГЕРБ имат основание, но нека в празничен ден да не коментираме такива дребни политически закачки.

Правителството е в една изключителна сложна обстановка и прави доста усилия, за да подобри живота на дребния човек", заяви Миков.

Междувременно Цецка Цачева заяви, че вотът на недоверие, който ПП ГЕРБ подготвя, ще бъде по цялостната политика на правителството.

"Аргументите ни са, че политиката на кабинета "Орешарски" през 100-те дни на управление показа, че е опасна за страната и е вредна за развитието на държавата", заяви Цачева.

Според нея политиката на кабинета се характеризира на първо място с нестабилност. Повече от три месеца не спират протестните действия на граждани с ясно заявено искане за оставка на кабинета "Орешарски" и провеждането на предсрочни парламентарни избори, посочи Цачева.

Тази нестабилност крие рискове за националната стабилност на страната във вътрешен план, а в международен план е вредна за авторитета на България, заяви още тя.

Станете почитател на Класа