Андрей Райчев се хвана на бас, че Бареков ще влезе в парламента



Аз съм склонен да се хвана на бас, че Николай Бареков ще влезе в парламента, защото е енергичен, ново лице е, каза социологът Андрей Райчев по ТВ7.

Бареков има реален шанс да вземе два вида хора - местни активисти на ГЕРБ, защото загубват завинаги властта и електорат, който е граничен между Янев и Борисов, допълни Райчев.

Той се хвана на бас, че ще познае, а на срещуположната позиция с него се басира математикът Михаил Константинов, който смята, че новите формации няма да влязат в парламента.

Според Райчев обаче те ще дърпат именно от ГЕРБ, където до този момент са отишли и голяма част от гласовете на дясното.

Борисов е Конникът без глава, а протестите се превърнаха във фарс и от всичко това печели само властта и БСП, обобщи социологът.

Райчев е категоричен, че Бойко Борисов няма никога повече да управлява.

"Това не е същият протест, това е друг протест, в началото имахме нещо оригинално и хубаво", коментира Райчев, според когото вече това, което се случва в центъра на столицата, се е превърнало във фарс.

Според него в началото си този протест, както и предишните протести срещу АСТА и Марковска по времето на ГЕРБ, са показали, че общественото мнение е санкция.

Но вече протестите са фарс и вместо да постигнат крайната си цел, те крепят властта.

По повод новината, произведена от Цветан Цветанов, че ГЕРБ внася вот на недоверие в четвъртък, няма да успее, защото срещу него ще застанат останалите три партии в парламента.

Поредната грешка на ГЕРБ, определи стъпката Райчев.

Станете почитател на Класа