ГЕРБ внася в парламента вот на недоверие

Вот на недоверие към правителството на Пламен Орешарски ще бъде входиран в деловодството на Народното събрание вероятно в четвъртък. Това съобщи зам.-председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов в предаването „Здравей, България” на Нова телевизия. Цветанов уточни, че решението за вота е взето на вчерашното заседание на Изпълнителната комисия на ГЕРБ. По думите на бившия заместник на Бойко Борисов, „днес колегите по секторните политики ще разработят мотивите и вотът на недоверие със съответните мотиви”.

Цветанов коментира, че „правителството няма абсолютно никаква визия в краткосрочна и дългосрочна политика в секторните политики”. От казаното стана ясно, че независимо от конкретиката в мотивите, ГЕРБ иска вот на недоверие за цялостната политика на правителството, оглавявано от Пламен Орешарски.

Право на опозицията е да се готвят за стъпка вот на недоверие, ние ще докажем, че няма основание, коментира пред Нова телевизия народната представителка от Коалиция за България Корнелия Нинова.

На въпрос дали БСП, ДПС и „Атака" са консолидирани в подкрепата си към правителството на Пламен Орешарски, Нинова първо отговори категорично „да". След това обаче уточни, че за „Атака" не може да говори от тяхно име.

Това, че ПГ на ГЕРБ ще внесе вот на недоверие към кабинета на Орешарски бе анонсирано още през август от експредседателката на парламента Цецка Цачева и потвърдено от партийния лидер Бойко Борисов. Тогава, обаче, се очакваше вотът да бъде внесен още в началото на септември, веднага след края на ваканцията на парламента.

Станете почитател на Класа