Цецка, протестиращите и Окуджава

Цецка Цачева, бивш председател на Народното събрание и по настоящем добро лице на ГЕРБ, обяви, че калинките, които нейната партия е назначавала във властта, са лежерно нещо в сравнение с назначенията на сегашните управляващи. И се обоснова - не може да мълчи заради гражданското общество, което протестира навън.
Забележете, оценката за компетентност я дава жената, която обяви от трибуната на парламента петела за безгръбначно животно (при гласуването на промените в НК). А в биографията й с големи букви е записано, че е влязла да учи право по линия на БКП.
Цецка да стане говорител на протеста в парламента е нелепо и кощунствено и заради дългия списък с нелепи и отвратителни назначения на ГЕРБ.  А кадровите извращения на всяка власт излизат скъпо и прескъпо на българския данъкоплатец, който винаги плаща за грешките и кражбите на управляващите.
Цецка Цачева не може да бъде представител на отвратените от липсата на правила в държавата и по още една причина. Като шеф на парламента тя е била активен участник в погазването на правилата. Именно липсата на правила, включително и в ценообразуването, предизвикаха февруарските протести, които събориха ГЕРБ от власт.
Колко е фалшиво сега тази партия да яха протеста, става ясно и от записа, който колегите на Цачева от ГЕРБ разпространиха в медиите. На партийна сбирка в Плевен Цецка пее фалшиво, силно и прочувствено песента на големия руски бард Булат Окуджава „Молитвата на Франсоа Вийон“. Явно и сред клетите гербери е имало ценители, които трудно са понесли издевателствата на Цецка над Окуджава и затова са и отмъстили - с публичност и гласност.
Ако Цачева си пиеше и пееше сама, трудно можеше да бъде обвинена в слухов терор. Ако си мълчи в парламента, сигурно ще се забравят някои пропуски в образованието и в работата и като шеф на Народното събрание. Но не! Тя държи да я чуят, да и ръкопляскат, да е водач и даже певица.Цецка,

Станете почитател на Класа