Борисов иска избори незабавно

"Ние призовахме да хората излязат, защото видяхте предния път какво направиха БСП - вкараха техните хора в кордона, за да могат да ходят и да се прегръщат с тях. 

Казват: "Виждате каква енергия има", а те продължават да вземат заеми и да харчат пари за сметка на тези хора", заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на влизане в Парламента, запитан кой организира пристигането на симпатизанти на партията му за протеста днес.

"Не знам как си го представят - така да противопоставят нацията в момента. 
Не знам каква е тази наглост, тези хора не са спечелили изборите. Те са втора, трета, четвърта политическа сила; народът не им е казал - сменяйте поголовно всички на ръководни постове", каза Борисов. 

"Сега народът каза: ГЕРБ ни управлява добре, но да не ни управлява сама сега. И ни дадоха по-малко гласове. Представяте ли си - така да ме посрещат с месеци и аз да стоя. БСП, ДПС и "Атака" не са спечелили изборите", повтори той. 

"Аз разсъждавам като демократ. Незабавно трябва да има избори. Ако разсъждаме като диктатори, като хора, живеещи в режима на Станишев в момента, избори няма да има никога. Тези не са спечелили изборите, това е сарказмът в ситуацията", коментира още Борисов. 

"Извадихме си нашите поуки в партията. В нашата партия е имало хора, които надали са били най-добрите. Лека полека се реформираха някои от нещата вътре. 

Огромната работа, която свърши ГЕРБ никой не може да ни я отнеме. 

Всеки ден хората идват с метрото или по Южната дъга, никой не може да ни го вземе това. А те буквално ще убият Северна България, ако магистрала "Хемус" не се построи", заяви Борисов.

Той заяви, че ще се опита да говори с хората пред Парламента:

"Искам да им кажа няколко думи на протестиращите, но се чудя дали да отида до тях, да не се окаже, че ги подстрекавам нещо." 

Опитът му това да се случи не беше успешен и гражданите го освиркаха. Лидерът на "Атака" Волен Сидеров също влезе в Парламента, като каза, че ще даде пресконференция.

Станете почитател на Класа