ГЕРБ и Реформаторският блок започват война за овладяване на протестите

"В момента се ожесточава битката между десните партии кой да оглави протестите и затова съперничеството е между Бойко Борисов и Реформаторския блок." Това заяви по ТВ 7 политологът Мария Пиргова.

"Много е важно утрешните протести да бъдат в рамките на закона, очаквам да има провокации в парламента. Това е денят, в който ще се определи съдбата на правителството в близките месеци, добави политологът. Страната може да се дестабилизира, политическите сили и протестиращите трябва да се държат повече отговорност. ГЕРБ обаче държи да има дестабилизация", каза Пиргова.

Според социологът Първан Симеонов едва в средата на септември ще стане ясно дали протестите ще продължат с тази масовост. "Ако някой се бори за овладяването на протеста ще им направят мечешка услуга и затова ще се търси по-завоалирани форми", смята социологът.

Той допусна, че е възможно от ГЕРБ да се отделят определени депутати, но това ще бъде обяснено като прочистване на партията."Възможно е знаковите лица да останат сами, а Бойко Борисов и технократски настроените лица да обяснят изолацията им с прочистване. БАСТА не е формацията, която ще разцепи ГЕРБ, а по-скоро спомагателно колело, те имат прекалено общи неща с Бойко Борисов и са насочени главно срещу Цветан Цветанов", прогнозира Пиргова.

Станете почитател на Класа