Свързват общинските данъчни служби с КАТ и имотния регистър

Столичните общински данъчни служби да бъдат свързани с КАТ и с имотния регистър.  "До броени дни ще обединим в обща база данни 22 районни данъчни служби, а на следващ етап ще е свързаността с КАТ и имотния регистър", съобщи заместник-кметът по финансите Дончо Барбалов.

Целта е собствениците да не могат да укрият автомобилите и притежаваните от тях апартаменти и къщи и да не минават метър от плащане на налози

Единната база данни на данъчните ще дава възможност да се внасят пари за данъци навсякъде, а не само в района, в който е имотът например.

Барбалов отчете, че промоцията през май и юни за регистриране на автомобили в общината, за които това не е направено в законовия срок, е била успешна.

"Собствениците регистрираха 3413 автомобила", каза той и поясни, че гражданите са платили минимална такса от 20 лв., а фирмите – по 100 на возило.

Съвсем скоро ще има връзка на общинските данъчни служби с "Автомобилна администрация". Така на МПС без платен налог няма да може да се направи технически преглед, допълни Барбалов. 

Станете почитател на Класа