Криминалисти и днес копаят за трупове на безследно изчезнали около Перник

Криминалисти и днес ще копаят в района около Перник, за да търсят трупове на безследно изчезнали лица, за които се смята, че са били убити от хората на покойния Райко Кръвта и баща му Васил Василев - Бай Васо.  Това съобщи пред БНТ главният секретар на МВР Светлозар Лазаров.

Той припомни, че пернишката група за мокри поръчки е развивала трансгранична престъпна дейност с широк обхват.  "Проверяваме всяка версия. До този момент материалите по делото за убийството на Мирослава не са приобщени към тези по делото за организирана престъпна група и убийство срещу т.нар пернишка банда.", допълни главният секретар на МВР на въпрос дали хората на бай Васо са извършили и това убийство.

Досега срещу тарторите на бандата Васил Василев - Бай Васо и Милчо Петров - Чироза са повдигнати обвинения за ръководене на престъпна група и убийството на Теодор Неофитов-Ханс, чиито останки бяха намерени преди две седмици в покрайнините на Перник.

Издадоха ги показания на няколко бивши членове на групата - Станислав Ангелов - Сиси, Николай Николов - Шатката и Асен Китанов-Психото.

Според Светлозар Лазаров бандитите са проговорили "защото ги арестувахме и показахме нулева толерантност".

Има свидетелски показания, които сочат, че част от задържаните в Перник са свързани с убийството на Васил Горчев и шефа на ВИС 2 Георги Илиев.

потвърди за пореден път вече изказваната версия главният секретар.

Той уточни обаче, че на този етап това се разглежда като данни. Ако се намерят доказателства, по-късно може да се включи в обвинителния акт. Има следствени дела за убийствата на Васил Горчев и на Георги Илиев, материалите по тях се проверяват сега от разследващите.

Попитан дали Сретан Йосич има връзка с убийството на Георги Илиев, защото и неговото име също се появява в медиите, главният Лазаров обясни, че става дума за една трансгранична престъпна дейност и много широк кръг от престъпления, простирали се извън пределите на България.

"Колкото и да звучи куриозно и българското общество, и задържаните лица имат интерес това дело да влезе в съдебна фаза и да се даде една светлина на истината”,

обясни Лазаров.

По отношение на атентата на летище Сарафово, главсекът на МВР отсече, че извършителите на терористичния акт ще бъдат съдени по българските закони рано или късно.


Станете почитател на Класа