Богомил Бонев сезира главния прокурор за блокирането на София и за шума

Богомил Бонев сезира главния прокурор Сотир Цацаров за протестите в София, които, според него, нарушават правото на софиянци да живеят в уютен град. В писмото си той припомня, че през последните три месеца е затруднено движението заради блокиране на пътни артерии в града, а гражданите са подложени на шум от вувезели и други предмети.
Група граждани, сред които бившият вътрешен министър в кабинета "Костов" Богомил Бонев, главният редактор на сайта afera.bg Веселина Томова и общинският съветник от НДСВ Любка Качакова, са част от "Фейсбук" групата "София без блокади". Основното настояване е протестите срещу кабинета "Орешарски", които се провеждат от повече от 70 дни, да не спират движението по основни пътища и кръстовища в столицата и да се съгласуват със Столичната община.

Групата е създадена от Владимир Танев. "Приятели, точно преди 168 часа за първи път тук споделих идеята за "София без блокади". Ден по-късно се появи "Фейсбук" групата под същото име. Към този момент 1166 човека станаха членове на групата. Радвам се на вашата подкрепа. Горд съм, че успях бързо да запаля толкова много хора", написа той на страницата на инициативата. По думите му "хора, които категорично отхвърлят правото на надничарите от жълтите павета да ограничават правото на спокоен живот на 2 милиона столичани". "Хора, които категорично се противопоставят на блокадите и загражденията на булеварди, улици и кръстовища. Хора, които отхвърлят омразата и противопоставянето", добавя той.

Станете почитател на Класа