Оставиха наемателя на фабриката за марихуана в ареста



Наемателят на оранжериите за отглеждане на марихуана край село Мало Конаре, област Пазарджик, получи най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража". В петък при съвместна операция на полицията и прокуратурата в землището на село Мало Конаре беше разкрита фабрика за марихуана. Установено бе, че в самата оранжерия - с размери 50x85 м., се отглежда само канабис, при създадени всички условия за това - вентилационна система, напояване и т. н. От контейнерите на машините и от самите рамки бяха иззети полусухи листа с общо тегло 152,1 кг., които са били в процес на обработка.

Данаил Борисов остава в ареста, след като Районният съд в Пазарждик реши, че има обосновано предположение, че обвиняемият е извършил вменяваното му престъпление и че има опасност да се укрие. Решението на Районния съд може да се обжалва в тридневен срок пред Окръжен съд - Пазарджик, предаде Дарик.

Защитата на обвиняемия бе категорична, че ще настоява за по-лека мярка - подписка или парична гаранция.

Наемателят на оранжерията Данаил Борисов е роден 1970 година и е жител на Пазарджик. Същият е криминално проявен и е лежал в затвора. Според полицията, той е наел оранжерията за 7 месеца, но е отглеждал насажденията през последните два месеца. По данни на жители на село Мало Конаре, в съоръжението преди месеци са отглеждани краставици.

Станете почитател на Класа