Валери Симеонов: Възможно е обединение и с "Атака", но без Волен Сидеров

Съпредседателят на Национален фронт за спасение на България (НФСБ) Валери Симеонов не изключва бъдещо обединение и с партия "Атака", но не и с лидер Волен Сидеров. Пред Радио "Фокус" - Бургас Симеонов заяви в неделя, че НФСБ са отворени за широк кръг партии, а това включва и "Атака", но не и с този лидер.

През седмицата патриотичната партия се обедини със Средна европейска класа (СЕК), а през миналата и с ГОРД. "Ние нямаме нищо против редовите членове на "Атака", които са също патриоти, но друг е въпросът, че припознават любовта към родината през образа на Сидеров и по този начин му дават правомощия за тези мащабни злоупотреби с очакванията на хората, гласували за партията. "Атака" да, но не и с Волен Сидеров", каза Симеонов.

Относно учредяването на новата партия, т. нар. "ГЕРБ 2" и дали ГЕРБ може да се разцепи, Симеонов каза, че това е последното, което го интересува. "Дали се разцепва или обединява ГЕРБ, не е в кръга на моите интереси, не мога да кажа какво ще стане и как ще се развият процесите. Това са едни хора, които имат огромни лични политически амбиции с каквито за съжаление изобилстват почти всички останали партии. Формират се партии, които да вървят след определени личности в кавички. Навсякъде се поставя една личност и около нея се прави политическо инженерство и се започва да се структурира партия. Това е погрешен и порочен модел, но е повсеместен. Само в НФСБ има хоризонтално структуриране и поставяне целите на българския народ над партийните интереси. Нашите интереси са тези на България и така според мен трябва да е за всяка политическа партия", заяви съпредседателят на Национален фронт за спасение на България.

Станете почитател на Класа