Прокуратурата повдигна обвинения срещу шефа на ДАИ

Прокуратурата е повдигнала обвинения срещу директора на "Автомобилна администрация" Валентин Божков и на още петима души, съобщиха от пресцентъра на ведомството в четвъртък. Същият ден Валентин Божков е подал оставка - ден след като бе арестуван и му бяха повдигнати обвинения.
От прокуратурата съобщават, че на територията на няколко града е била проведена спецакция срещу корупционна дейност и престъпление по служба в Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“ при Министерството на транспорта в рамките на провеждано досъдебно производство. При полицейската акция са задържани общо 12 души, които са работели в различни подразделения на агенцията в страната.
Министърът на транспорта Данаил Папазов коментира, че обвиненията срещу Божков са заради цялостното управление на ДАИ. Той обясни още, че в прокуратурата и Министерство на транспорта са били подавани много сигнали за корупция в агенцията. Валентин Божков пое ДАИ през юли 2011 година с назначение, съгласувано с премиера Бойко Борисов, както тогава бе уточнено от транспортното министерство.

 

Станете почитател на Класа