Днешният вечерен протест блокира депутати в НС

На 40-ия ден от протестите протестиращи организираха хора, които се бяха събрали пред МС  на  вечерен протест, да отидат да блокират депутати пред Народното събрание. Народни представители участват в три комисии и идеята на днешния протест бе те да не могат да си тръгнат.
Сблъсък между млад протестиращ и служители на реда завърши с разкървавена ръка и без арест. Момчето се е опитало да препречи пътя, по думите му, на автомобила на Георги Кадиев далеч от основната група протестиращи преди тя да стане достатъчно многобройна, за да блокира колата на депутата. Според други обаче това е бил Антон Кутев.

Тогава служител на реда го подгонил, той побягнал и се спънал. Намиращата се в ръката ми бутилка шампанско се счупила и той се порязал.
Според информация на bTV, един човек е отведен от протеста, но не е ясно дали е задържан. По непотвърдена информация това е Явор Никофоров, който е „Учител на годината” в Софийската математическа гимназия. До задържането му се стигнало заради спречкване с полицията край Народното събрание.

Полицаи не пускат журналистите да излизат от сградата на парламента, след като журналистка опитала да премине но била изблъскана от протестиращите. Депутатите все още са в сградата на Народното събрание, след като съвместното заседание на трите парламентарни комисии - Комисията по бюджет и финанси, Комисията по икономическа политика и туризъм и Комисията по труда и социалната политика, приключи с одобряването на първо четене на законопроекта за актуализация на бюджета. В сградата се намират също така министрите Хасан Адемов, Петър Чобанов и Драгомир Стойнев, Димитър Костов, подуправител на БНБ, Пламен Димитров, председател на КНСБ, представители на работодателски организации и други.
Участници в протеста организираха "траурно шествие" пред НС, по повод "40 дни от смъртта на БСП, ДПС и "Атака". Скандират "Довиждане" и "Сбогом". 40-дневен "помен" бе организиран и на сутрешното кафе пред Парламента днес.
По традиция се проведе и контрапротест.

Станете почитател на Класа