ГЕРБ влиза в парламента за актуализацията на бюджета

ГЕРБ ще влезе в парламента при обсъждането на актуализацията на бюджета. Това заяви на пресконференция лидерът на партията Бойко Борисов. "Ние ще влезем в парламента на точката за бюджета, която е в пъти по-важна от избирателния закон. Той няма да има никакво значение, ако приемат бюджета”, каза Борисов. „Ще се опитаме по всякакъв начин да ги разубедим. Бихме се съгласили, което е популистко, да се извади един пакет – 150 млн. лв., да се даде на най-слабите, да се знае, че работещите хора са солидарни и хората да изкарат зимата”, посочи Борисов.
Много хора казват, че това правителство много бързо тръгна по пътя на Жан Виденов, каза лидерът на ГЕРБ. Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов и неговите най-близки финансови съветници остро разкритикуваха на специална пресконференция актуализацията на бюджета за 2013 година и дадоха апокалиптични прогнози за следващите години.

Трябва да предупредим хората, че с решението на Министерски съвет за актуализация на бюджета в следващите три години България ще премине в процедури по свръхдефицит и гръцки сценарий. Това прогнозира Бойко Борисов. Експремиерът не пропусна да се похвали, че той и правителството му са успели за три години и половина успяхме да намалям дефицита до нива, за които са били поздравени. Борисов влезе в културно противоречие със самия себе си и зачеркна всички добри оценки, изговарял за днешния премиер. По думите на Бойко Борисов „г-н Орешарски не е никакъв финансист, никакъв икономист. С днешното си поведение го доказа. Тръгна по най-лесния начин – да вземеш готови пари и да ги дадеш по непрозрачен начин”, коментира Борисов.

„Можем много да си говорим за предсрочни избори, но на никой няма да му се иска. До няколко месеца, и (евро)фондовете ще ги спрат. Говоря, познавайки хората, които управляват парите. Българите тогава трябва да се сърдят на себе си”, посочи лидерът на ГЕРБ.

На същата пресконференция говори и бившата председателка на комисията по бюджет и финанси в предишното народно събрание Менда Стоянова.

Актуализацията на бюджета е абсолютно прибързана стъпка, отваряща кутията на Пандора и спиралата на дефицита, коментира Стоянова, цитирана от „Фокус”. Според нея изводът, който се налага е един – отказ от събиране на приходи, отказ от борба с контрабандата - това показвали цифрите.

По отношението на разходите – от предложената актуализация не става ясно за какво ще бъдат изразходвани допълните разходи, разчетени в бюджета, коментира Владислав Горанов от ГЕРБ. Става ясно, че когато и да дойдат на власт БСП и ДПС основната цел е да се увеличат харчовете, заяви бившият зам.-министър на финансите.
Борисов заяви, че трябва да има предсрочни избори веднага.

Станете почитател на Класа