Реформаторският блок се обяви срещу актуализацията на бюджета

Десният Реформаторски блок се обяви срещу актуализацията на Бюджет 2013 и предвидения нов дълг от 1 милиард лева, които ще бъдат гласувани по време на извънредно заседание на Министерски съвет в понеделник. Бившият лидер на СДС Мартин Димитров призова президента Росен Плевнелиев да спре тази мафиотска схема за източване на бюджета чрез вето.

Той обясни и че това вето може да бъде преодоляно само със 121 гласа на народните представители, което ще постави на изпитание всички партии. По думите му тогава ще стане ясно кой подкрепя управлението и кой не и „няма да има свободни радикали като Волен Сидеров, който когато му изнася, е на власт, когато не, не е".  Тази актуализация и този нов заем са първите стъпки, които правителството поема по пътя на Жан Виденов, допълни още  Мартин Димитров. Според него с тази стъпка много хора ще бъдат доведени до фалит и ще вкарат страната в една дългова спирала.

Лидерът на ДСБ Радан Кънев пък напомни, че 38-ми ден гражданите протестират, а предвидената актуализация на бюджета е грабеж от джобовете именно на тези хора и обогатяване на мафията, най-вече на енергийната. Според него тече подготовка за 12% данък мафия, който ще влезе в джобовете на конкретни олигарси като Домусчиев, Ковачки и други.  Всеки следващ ден на това правителство обогатява мафията, категоричен е той.  Според Найден Зеленогорски тази актуализация е опит на правителството да си купи още малко време с един милиард лева.

Десните не вярват и на схемата за намаляване на цената на ел. енергията, а именно чрез намаляване на цената на тока от АЕЦ „Козлодуй", намаляване на цената от ТЕЦ „Марица изток 2", финансиране на зелената енергия да не се плаща през сметките, а през НЕК, за които се твърди, че ще дойдат от въглеродни квоти.Те обявиха, че не вярват и в независимостта на енергийния регулатор.
Те коментираха и подадената от Бойко Борисов ръка като заявиха, че "за да си партнираш с тях, ти трябва да си реформатор."  А Борисов и хората му не са показали през последните три години и половина, че са реформатори.

Не е достатъчно да кажеш, че И.Ф. е виновна. Отговорността се носи от партия ГЕРБ. Нека да положат усилия да си изчистят лицето, обясни бившият кмет на Плевен Найден Зеленогорски.
Реформаторският блок обяви, че им харесва гласът на народа и желанието му за борба с корупция и промяна в правосъдието.



Станете почитател на Класа