Рединг: Важно е в обществото да има баланс на политическите сили

Много е важно обществото да се гради на основата на баланс на политическите сили. Затова искам да отправя призив за политическа стабилност и национално единство. Смятам, че политическите партии в страната трябва да се съберат заедно и да намерят необходимите решения. Това каза заместник-председателят на Европейската комисия и комисар по правосъдието, основните права и гражданството Вивиан Рединг в интервю за предаването „Неделя 150” на БНР.
По думите й, реформите в правосъдната система, предприети от България, са в начален етап и те трябва да продължат, не за да бъде доволен един или друг комисар, а заради правата на гражданите, доверието им в държавата и заради националната икономика. Рединг заяви, че ще настоява пред президента именно за продължаване на необходимите реформи и ще го призове да съдейства за постигане на политическа стабилност и съгласие между политическите партии.
„Механизмът за сътрудничество и проверка е един допълнителен метод, създаден с цел да подпомогне реформите, необходими за изграждане на една силна България”, допълни Рединг.
Според нея е въпрос на политическо решение на страните-членки, след като те са изпълнили критериите за влизане в Шенгенското пространство, дали това ще се случи.

Станете почитател на Класа