Сидеров обвини Нова телевизия в поръчкова журналистика

Волен Сидеров обвини журналистката Мария Цънцарова от Нова телевизия, че изпълнява "долна политическа поръчка". Той прекрати интервю с нея заради въпрос, който тя му отправи за охраната около него. Седеров заяви, че не го охраняват, а това са колеги от парламентарната група на хората около него са колеги от парламентарната група на "Атака". "Цветан Цветанов има 15 човека охрана плюс частни гардове, Бойко Борисов също ходи с 15 души охрана от НСО, както и Яне Янев - също, неясно защо", каза Сидеров.
Цънцарова вбеси  лидера на "Атака" като му показа снимки от първия ден на протестите и от втория - пред парламента, на които се вижда един и същ човек.

В началото на протестите той е бил сред демонстрантите. От показаните малко по-късно кадри по Нова тв се вижда, че докато говори по телефона, от време на време той вика: "Боклуци".

На снимката от следващия ден, същият човек е рамо до рамо със Сидеров в зоната за сигурност на парламента.

"Губите си времето с поръчки, около мен може да застане който си иска. Вие действате чрез измама. Имате поръчка, която изпълнявате, а не ви прави чест, тъй като сте национална телевизия. Доста плитки сценарии се опитвате да ми прилагате", каза лидерът на "Атака" на журналистката.

Той заяви още, че в момента и социологическите агенции, и медиите, включително и Нова телевизия, обслужват определени кръгови. "Това се вижда с просто око. Тенденциозно се представят събитията, както е изгодно за определени енергийни кръгове или около президента", каза Сидеров. 

"Всички знаем, че Нова тв работи за ГЕРБ, вие сте платена телевизия. Вашите шефове са платени от ГЕРБ. Прекратете снимките, работите чрез измама", заяви още лидерът на Атака на въпроса колко му струва протеста. Той свали микрофона си и напусна стаята в парламента, в която беше снимано интервюто.  

Станете почитател на Класа