Двама са кандидатите за управител на НЗОК

Двама са кандидатите за управител на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) - Румяна Тодорова, предложена от Сергей Станишев и депутати от „Коалиция за България”, и на д-р Динчо Генев, издигнат от народни представители от ДПС.
В 12.00 ч. в понеделник изтече крайният срок за предложения за управител на НЗОК. Във вторник парламентарната комисия ще изслуша допуснатите кандидати. Заседанието на комисията е насрочено за 15.00 ч.

На 4 юли парламентът прекрати предсрочно мандата на шефа на здравната каса Пламен Цеков. Близо три часа депутатите обсъждаха отстраняването на Цеков и критикуваха работата му досега, като основното обвинение беше, че в момента здравната каса е финансово нестабилна, а средствата се харчат без да е ясно за какво.
След като изслуша критиките по свой адрес, Цеков заяви, че не е нарушавал закона и е изпълнявал служебните си задължения. „Аз си тръгвам от тук с усещането за добре свършена работа в НЗОК и ако на мен ми искат оставката на Лекарския съюз, вслушайте се в гласа на хората, които също искат вашата оставка”, коментира след решението д-р Цеков.

Станете почитател на Класа