Протести за втора поредна вечер

За втора поредна вечер в няколко града на страната се провеждат протести срещу избора на Делян Пеевски за председател на ДАНС, както и с искания за оставка на премиера Орешарски и правителството. Хората отново излязоха по площадите, въпреки че всички вече знаят, че премиерът Орешарски е приел решението на Пеевски да се оттегли от поста, а БСП и ДПС подкрепят намерението на министър-председателя да предложи нова кандидатура.

В София хиляди протестиращи се събраха в „Триъгълника на властта” между Президентството, бившия Партиен дом и Министерския съвет. За разлика от вчера, днес скандиранията им са отправени основно срещу кабинета "Орешарски" и БСП.

В Пловдив над 200 души протестират срещу избирането на Делян Пеевски за ръководител на ДАНС пред паметника на Съединението в Пловдив. Хората са възмутени от новото управление и искат оставките на правителството. Викове „червени боклуци" и „оставка" огласят площада, предаде Дарик.

Във Варна около 500 души скандират срещу правителството на Орешарски. Те носят плакати: „Гласувахте за Волен, получихте Делян”, „Олигарски иди си! Прасетата вземи си”, „Оставка на кабинета на мафията, ДПС, БСП и Атака”.

Най-напред протестиращите блокираха кръстовището пред Общината, а после тръгнаха към Аспаруховия мост също с намерение да го блокират и го направиха.

В Бургас близо 200 души се събраха на протест пред сградата на общината. Част от тях призоваха за свалянето на кабинета „Орешарски” и насрочването на нови парламентарни избори, други са на мнение, че това би било излишно харчене на пари и губене на време.

В Пазарджик едва десетина души дойдоха в 18.30 часа пред сградата на полицията, където бе обявеното място за протест срещу назначаването на Делян Пеевски за председател на ДАНС. Нямаше плакати.

Подобна бе картината в Димитровград, а в Хасково изобщо не се събраха хора да протестират, информира Дарик.

Станете почитател на Класа